Norsk · Tja... Hva skal man si?

Hedningsamfunnet… igjen!

Så er hun atter en gang tilbake til Hedningsamfunnet bortsett fra at det ikke heter Hedningsamfunnet lenger. De har bytta navn til Ateistene. En av grunnene til at jeg vurderte å brette opp ermene og gyve løs på en ny intern kamp om hvordan dette samfunnet skal organiseres og styres var nettopp det nye navnet.

Jeg synes det er ekskluderende. Jeg er nemlig ikke ateist og føler at det blir sånn passe hyklerisk å være medlem av en organisasjon som kaller seg Ateistene. Man må ikke være ateist for å være religionskritiker. Man kan f.eks. være gnostiker, populært kalt kjetter.

Jeg møtte den gamle gjengen med kverulanter og kranglefanter i Karl Johan etter en lang dag med forelesninger, litt shopping og et par øl, og så var det gjort. Jeg hadde knapt sagt Hei! før jeg ble avdøpt med en dusj vann fra en vannforstøver dirigert av en ateist iført en svart og regnbuefarget prestekjole.

Jeg fikk forståelsen av at jeg fortsatt er en del av debatten 12 år etter at jeg gikk ut av styret etter en konflikt jeg personlig mente hovedsaklig handlet om hvorvidt det var riktig å publisere Muhammed-tegninger eller ikke, men som viste seg å ha underliggende toner jeg ikke var bekjent med; mobbing.

Og mobbing er barnslig! Mobbing er vold! Mobbing er uakseptabelt! Hvis noen føler seg mobba så er ikke løsningen mer av det samme; mer mobbing. Jeg mener dog at ekskludering også er mobbing og at det burde finnes andre løsninger enn å suspendere mobberne.

Nå har de jo publisert en hel haug med Muhammed-tegninger, og jeg håper de, eller vi, kan fortsette med det. Vi skal også søke statsstøtte og det er vel ingen tvil om hva de penga skal gå til; flere publikasjoner. Morsomme publikasjoner. Humor med en sterk undertone av blodig alvor. Blodig i den forstand at noen erfaringsmessig risikerer å få hodet skåret av med håndsag for disse publiseringene.

De som føler seg krenket kan i det minste trøste seg med at vi ikke onanerer i full offentlighet eller tørker ræva med sider fra de hellige bøkene deres så noen ser det. I hvert fall ikke ennå…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s